http://www.myster.nl/nederland_bestanden/image002.jpg

MySTèR

Welkom op onze site, we doen ook B&B en zoeken event. huisgenoten voor langer or korter

 

Voor feesten, conferenties, workshops, familie-bijeenkomsten of retraites is MySTèR beschikbaar, het is een mooie en luxueuze plek met veel faciliteiten, ook voor groepen tot 22 personen, met een grote mooie en vrije tuin, een zwembad (zomers verwarmd) en de villa ligt midden in het Nettetal-Schwalmtal natuurpark, dat is ideaal voor wandelen, fietsen of skaten met meren, bossen en heide, de Maasvallei, naast bezoek aan leuke oude stadjes zoals Brüggen, Wachtendonk of Kempen of kloosterdorp Steijl

Daarnaast kan men ook in MySTèR ook komen logeren, ook voor langere tijd.

 

 

 

Zonder veel haast staat dit prachtige pand te koop, mede gezien de gezondheidstoestand van Luc (reuma). Het pand staat dus te koop, als BV of als object, we vragen er 560.000 euro kk voor, met de tuin van 4000 m2 (die 125 € per m2 waard is), eigen zwembad en faciliteiten is het een aantrekkelijk object, 1 u 45 min van Amsterdam af, bij het spoor en 8 km van Venlo. Wie het privé koopt, hoeft er geen box3 (1,2%) over te betalen, vanwege vermijding dubbele belastingheffing met Duitsland.

 

 

Christian Rötzel Allee 18 Nettetal-Breyell 41334 NRW Germany (BRD)

Duitse tel. landline, 0049-2153-1396047 of Nederlandse mobiel 0031(0)654987876 skype Lucsala

email mysterbreyell@googlemail.com

 

Een video staat op  http://www.youtube.com/watch?v=_QZtPVMNLYc    en foto’s op www.myster.nl/fotos.htm

 

 

 

Taal/Language

We zijn Nederlander, maar doen veel in het Engels. This site is partly in English, aber wir sprechen auch Deutsch, Nederlands and some French and Spanish, the language for workshops depends on the audience and teachers.

 

Organisatie en doelstelling

 

Het doel van MySTèR is persoonlijke groei, voor onszelf en voor anderen, en wat dat precies inhoudt is een doorlopend proces van zoeken, proberen, terugkoppelen. We zijn een particuliere onderneming, maar wel op basis van een beheer-BV (property company), waaraan we als bewoners huur betalen, dit om een heldere en transparante financiële basis te scheppen, ook met het oog op nieuwe partners die mee willen doen. We hopen te groeien tot een echte spirituele gemeenschap, maar wel met een economisch en sociaal gezond fundament. Het huis is groot genoeg voor meerdere mensen of zelfs gezinnen, en er zijn uitbreidingsmogelijkheden. Bewoners kunnen de plek gebruiken om te wonen én te werken, ook om een onderneming van hier uit te regelen, bijvoorbeeld een webshop of beroepspraktijk. We hebben een volledige video-studio, camera's etc. nog uit de Kleurnet TV station dagen, voor professionele video-productie, met onze prachtige tuin als lokatie voor interviews etc.

 

MySTèR is in zekere zin ook een residentie, een plek waar bezoekers ook voor langere tijd een basis kunnen hebben, bijvoorbeeld in het geval dat men van een ander continent komt en een plek wil hebben die centraal in Europa ligt en met goede verbindingen en faciliteiten, als "home away from home" om spullen op te slaan voor een tijdje, als mail-adres of contact-basis. De luchthavens Weeze, Dusseldorf, Aachen zijn binnen 40 minuten te bereiken en bieden verbindingen met vele grote steden, terwijl de trein zo ongeveer voor de deur stopt en snelle verbinding geeft (Amsterdam 2 uur 8 min.Keulen, Dusseldorf, Luik/Liege, Maastricht).

De naam geeft aan, dat dit een bijzondere plek is, die voortkomt uit het Amsterdfamse MySTèR, een mysterie, een my “ster” place (Am-ster-dam deelt de kern van het woorde), ster=star, een “Meister” (master). De naam komt voort uit de eerste MySTèR op de Lijnbaansgracht 192 in de Jordaan, werd later de naam van de TV_stichting (die weer Kleurnet werd) en was later de naam van de Kalvertoren studio.

 

MySTèR in Breyell NRW (6 km to Vnelo) is a big villa, built at great expense and with great care in 1952 and very much left like in its original state. We purchased it in July 2009 from the wife of the original builder and steel-industrialist, Christian Rötzel, who lived there for 56 years. It has an indoor swimming pool, lots of space and a very big (4000 m2 = 40000 sqft) park-like garden. Access via station Nettetal-Breyell (Venlo-MG) or exit 3 (Bruggen Kaldenkirchen Sud) on HW A61 (Venlo-Koblenz).

On June 3, 2009, at 18.18 hrs we have signed the purchasing papers for this stately villa in Breyell, some 7 km from Venlo, but across the German border. On August 1, 2009 at 7 o’clock, we started the opening and naming ceremony around the fire-circle with some 80 friends and partners around in the circle and finished this at around 19:30 (summer time). http://toonkunst-radiolelystd.ning.com/profile/myster for a video impression by Martin  

 

We zoeken ook naar mensen, die bij ons willen wonen (en werken) voor een kortere of langere periode. Dat betekent ook delen in de zorg voor de plek en de tuin, als huisgenoot, maar verder ruimte voor eigen activiteiten in de "buiten"-wereld, eventueel gebruik makend van de faciliteiten zoals workshop en behandelruimtes, atelier, video-faciliteiten, computers, etc. Samenwonen in een dergelijke "community"-opzet vraagt veel qua flexibiliteit en incasseringsvermogen, maar biedt ook ruimte voor groei, plezier en samen zijn, elkaar steunen. We zoeken wel mensen met een zelf-kritische instelling, een spirituele basis (van welke traditie dan ook) en liefst met een creatieve achtergrond. MySTèR wil een gastvrij huis zijn, voor bewoners en bezoekers, en dat is een hele opgave, die verder gaat dan ergens een kamer huren. De maandelijkse bijdrage voor een bewoner ligt rond de 700-900 euro per maand, afhankelijk van de gebruikte ruimte, welke kamer etc. Dat zijn de totale kosten, dus inclusief eten, drinken, slapen, internet, TV, brandverzering en lokale belastingen. MySTèR kan verder dienen als basis voor externe activiteiten, maar een externe inkomensbron is echter wel het uitgangspunt, maar we vinden dat ook een AOW-inkomen voldoende moet zijn. Vrijwilligers: volunteer program Voor wie een kortere tijd bij ons wil delen in de zorg voor huis en tuin en daar ook de kundigheid en inzet voor meebrengt. We zitten ook in het internationele Woofer programma voor gasten uit het buitenland.

 

Trains (station 200 m from villa)

Trains in: Venlo-Nettetal-Breyell 04 min every hour till 22.04 sometimes very short/close connection, so hurry, DB vending machine in railway hall Venlo Station, type in Nettetal for ticket

Trains out: every hour on .46 min takes 10 minutes from Breyell to Venlo (only complex vending machine! Cash 4.30 euro )

 

Last train to Venlo 22u46 Venlo Eindhoven Den Haag  19 en 49 till 22.19 Venlo Roermond: 04 en 034 till 24.03 Venlo Nijmegen 00 and 30 till 23.30 Train to Dusseldorf with connection to Dusseldorf Airport (or by car 30 minutes)

Other airports in the area Weeze, MonchenGladbach, Beek/Aachen/Maastricht Airport